| 21. |
Can we apply prismoidal formula to calculate volume when there are even no. of cross sections formed along the centre line ?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 22. |
In the level section, the depth of cutting/filling is assessed by taking difference of ground level (GL) with ______________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 23. |
If the formation level at zero chainage is 150 metres and there is rising gradient of 1 in 100 then, formation level at 200 metre distance from starting point is ________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 24. |
Generally when we need more accuracy and it is inconvenient to apply prismoidal formula then, we calculate volume by trapezoidal formula and then apply a correction known as ________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 25. |
Prismoidal correction is always ________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 26. |
To assess the capacity of reservoir proposed at a location we need __________ of that region.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 27. |
In practice, the reservoir capacity is measured up to _________________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 28. |
1 hectare-metre = ___________ litres.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 29. |
When on curves, centre line of road is curved and cross sections for volume calculation which are not parallel to each other are corrected for curvature based on _______________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 30. |
Correction for curvature for level section in volume computation is ____________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |