| 71. |
The objective of earthing or grounding is
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 72. |
Moisture content in the soil __ the earth soil resistance
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 73. |
Factors on which soil resistance depends
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 74. |
The ground resistance should be designed such that
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 75. |
For an EHV equipment for maintenance first it should be isolated and connected to ground because
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 76. |
The advantage of neutral earthing is
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 77. |
In a star connected system without neutral grounding, zero sequence currents are
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 78. |
The advantage of neutral earthing
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 79. |
What do we connect with earth during earthing or grounding of the electrical system?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 80. |
Which of the following are the type of Grounding or earthing?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |