| 21. |
Which of the following statement is wrong?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 22. |
The elasticity is the property of a material which enables it to
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 23. |
The plasticity is the property of a material which enables it to
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 24. |
The unit of modulus of elasticity is same as those of
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 25. |
The modulus of elasticity for mild steel is approximately equal to
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 26. |
If the modulus of elasticity of a material is twice its modulus of rigidity, then the Poisson's ratio of the material is equal to zero.
|
||||
|
Answer:
Option (a) |
| 27. |
When a body is subjected to three mutually perpendicular stresses, of equal intensity, the ratio of direct stress to the corresponding volumetric strain is known as
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 28. |
Resilience is the
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 29. |
The ability of a material to absorb energy when it is deformed elastically, and release that energy upon unloading is known as
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 30. |
The maximum energy that can be absorbed up to the elastic limit, without creating a permanent distortion, is known as
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |