| 1. |
Gases of the same volume contain the same number of molecules. This is the description of
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 2. |
According to Avogadro’s law, for a given pressure and temperature, each molecule of a gas
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 3. |
The equation of the state per kg of a perfect gas is given by
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 4. |
The equation of state of an ideal gas is a relationship between the variables
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 5. |
In which condition can real gas obey closely the ideal gas equation?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 6. |
Vander Waals’ equation may be written as
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 7. |
Which of the following statement is true about the correction terms?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 8. |
Which of the following is not true about ideal gas molecules?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 9. |
For the ideal gas equation, what assumptions are made?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 10. |
What is the compressibility factor for an ideal gas?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |