| 41. |
In most plants, why the air compressor is positioned at a distance away from the main shop and installation area?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 42. |
What is/are the function of the air filter?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 43. |
The fine mesh wire cloth filter used for
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 44. |
The synthetic material filter used for
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 45. |
Which is/are factors affecting the selection of filters?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 46. |
The function of the baffle plate is
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 47. |
The air lubricator used to
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 48. |
In a pressure regulator the opening of the valve ______ proportional to the compression of the spring.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 49. |
Which types of pneumatic cylinder prefer for operating strokes of 50 mm?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 50. |
Which type of pneumatic cylinder prefers for operating strokes in the range of 50 mm to 800 mm?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |