| 1. |
DBMS stands for ______
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 2. |
What is the full name of the DBA?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 3. |
_______ is the collection of the interrelated data and set of the program to access them.
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 4. |
Before the use of the DBMS info was stored in the ________
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 5. |
A database is the complex type of the _______
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 6. |
The ability to change the conceptual schema without affecting the external schemas or application programs is known ____________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 7. |
Which of these DBMS languages is employed by end users and programmers to manipulate data in the database?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 8. |
Which of these is not an advantage of database systems?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 9. |
Which type of users query and update the database by invoking some already written application programs?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 10. |
The information about data in a database is called _______.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |