| 11. |
The operating systems installed in printer are ____________ operating system.
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 12. |
The operating systems installed on our personal computer or laptops are ____________ operating system.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 13. |
The operating systems installed on PDA (Personal Digital Assistant) are ____________ operating system.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 14. |
To access the services of operating system, the interface is provided by the _________.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 15. |
What is operating system?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 16. |
What is the name given to the organized collection of software that controls the overall operation of a computer?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 17. |
Which are the different resources that can be managed by an operating system?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 18. |
Which are the two different modes of operation of computer?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 19. |
Which one of the following error will be handle by the operating system?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 20. |
Which one of the following is not true?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |