| 11. |
Which field of assembly language program cannot be empty?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 12. |
As per rule of language, which of the given symbolic address is invalid?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 13. |
As per rule of language, which of the given symbolic address is invalid?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 14. |
A symbolic address in the label field should be terminated by which special character?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 15. |
Which of the following is not pseudo-instruction?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 16. |
Which symbol is placed at the end of the program to inform the assembler that the program is terminated?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 17. |
A comment should be preceded by which special character?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 18. |
In subtraction program, what will be the result if two numbers stored as DEC 83 & DEC -23?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 19. |
In the basic computer, each character is represented by an 8-bit code. The high-order bit is always?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 20. |
How many times input is scanned by the assembler to produce equivalent binary program?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |