| 11. |
In 3D viewing we have :
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 12. |
Process of converting three-dimensional coordinates into the two-dimensional scene is known as :
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 13. |
The types of projection are :
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 14. |
Which is not a correct type of parallel projection?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 15. |
Projection line is :
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 16. |
In oblique projection, projection lines are ____ to each other.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 17. |
The projection in which the projection plane is allowed to intersect the x, y, and z axes at equal distances is :
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 18. |
Which of these is not a principal view?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 19. |
Orthographic projection is also known as :
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 20. |
The orthographic projection represents three-dimensional objects in :
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |