| 11. |
What are the methods which begin and end with two underscore characters called?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 12. |
Special methods need to be explicitly called during object creation.
|
||||
|
Answer:
Option (b) |
| 13. |
What is hasattr(obj,name) used for?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 14. |
What is delattr(obj,name) used for?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 15. |
__del__ method is used to destroy instances of a class.
|
||||
|
Answer:
Option (a) |
| 16. |
What does print(Test.__name__) display (assuming Test is the name of the class)?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 17. |
Which of the following best describes inheritance?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 18. |
Which of the following statements is wrong about inheritance?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 19. |
What will be the output of the following Python code?
class Demo:
def __new__(self):
self.__init__(self)
print(""Demo's __new__() invoked"")
def __init__(self):
print(""Demo's __init__() invoked"")
class Derived_Demo(Demo):
def __new__(self):
print(""Derived_Demo's __new__() invoked"")
def __init__(self):
print(""Derived_Demo's __init__() invoked"")
def main():
obj1 = Derived_Demo()
obj2 = Demo()
main()
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 20. |
All subclasses are a subtype in object-oriented programming.
|
||||
|
Answer:
Option (b) |