| 1. |
It is fatal to touch a live wire as
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 2. |
The size of earth wire is determined on the basis of
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 3. |
Isolated neutral system has disadvantage of
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 4. |
Isolated neutral transmission system is not recommended as
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 5. |
Advantage of neutral earthing is
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 6. |
Grounding is done generally at
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 7. |
Solid earthing is done for voltage below
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 8. |
Resistance earthing is employed for voltage below
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 9. |
Earthing of transformer neutral through reactance will improve its
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 10. |
Which of the following neutral system will require the lightning arrester of least voltage rating
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |