| 11. |
3-phase, 50 Hz, transmission line has the following constants ( line to neutral) R = 10 Ω, X = 20 Ω and S = 4×10–4 ℧. The inductance of arc suppression coil to be used in the system is
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 12. |
Which of the following grounding methods is used to reduce the tower footing resistance where earth resistance is low?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 13. |
The method of neutral grounding affects the
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 14. |
The earthing transformer is used to
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 15. |
Grounding transformer in a system is usually connected in
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 16. |
The positive, negative and zero sequence impedance of a solidly grounded system under steady state condition always follow the relation
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 17. |
Arcing on transmission line is prevented by connecting
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 18. |
In an isolated neutral system, when a single line to ground fault occurs
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 19. |
During arcing ground conditions, phase voltage of the system rises to
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 20. |
Earthing of electrical equipment is necessary for the protection against
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |