| 21. |
Which of the following is not a winding resistance measurement method?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 22. |
To find per phase resistance in the transformer. ______ and _______ multiply with measured resistance in star and delta connection respectively.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 23. |
Which of the following measurement is required along with winding resistance measurement?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 24. |
Before winding resistance measurement the transformer shall be at rest in a constant ambient temperature for at least _________ .
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 25. |
__________ is the test measures the total resistance between any two points separated by a medium for resisting the flow of electrical current.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 26. |
What equipment is necessary for conducting insulation resistance tests?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 27. |
The insulation resistance measurements are made for
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 28. |
The insulation resistance of the transformer is measured with a _________ ranged between ________________ volt.
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 29. |
When do we need to multiply the correction factor with measured IR value in the transformer?
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 30. |
What is the difference between IR and PI test?
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |