| 51. |
Which of the following parameters is/are checked Quarterly in a transformer?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 52. |
Which of the following parameters is/are checked Half-yearly in a transformer?
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 53. |
Which of the following parameters is/are checked Yearly in a transformer?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 54. |
When do we need to Filter the oil regardless of its condition?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |
| 55. |
The __________ determines the direction of the secondary current in relation to the primary current.
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 56. |
The polarity of a current transformer is determined by,
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 57. |
CT polarity is sometimes indicated with an arrow. These CTs should be installed with the arrow pointing in the direction of ________________
|
||||||||
|
Answer:
Option (a) |
| 58. |
On subtractive polarity transformers, the H1 primary lead and the X1 secondary lead are on the ________________ of the transformer
|
||||||||
|
Answer:
Option (b) |
| 59. |
Wrong connection of the current transformers can cause
|
||||||||
|
Answer:
Option (c) |
| 60. |
Which of the following equipment is/are required for polarity check of CT?
|
||||||||
|
Answer:
Option (d) |